Hvad gør man, når kvinden ikke har lyst?

Hvad gør man, når kvinden ikke har lyst?

Mange mænd kommer i den frustrerende situation, at kvinden trækker sig fysisk og ikke længere har lyst til sex. Men det kan der være gode grunde til, og som mand handler det i høj grad om at forstå kvinden for at løse problemet.

Selvom kærligheden til hinanden måske ikke ændrer sig, så kan dynamikken i forholdet nemt blive anderledes med tiden. Ofte lægger vi en stor indsats i begyndelsen, men med mangel på fokus senere. Som mand er det vigtigt at se tegnene i tide og at forstå kvindens behov, således justeringer kan laves. Ellers kan det hurtigt få konsekvenser for sexlivet og for andre dele af forholdet.

Ud fra informationer fra førende parterapeuter og sexologer har vi lavet denne artikel som svarer på det meget relevante spørgsmål om, hvad man gør når kvinden ikke har lyst til sex.

Tegn på at hun ikke er interesseret

Som mand bør du først og fremmest holde øje med tegn på, om din kæreste eller kone mangler interesse for dig. Mænd og kvinder har forskellige behov, og derfor indser mænd ikke altid, hvorfor partneren afviser dine træk.

Derfor er det vigtigt at holde øje med, om kærligheden og interessen stadig er til stede hos din partner. Det er nogle dårlige tegn, hvis din kæreste eller kone er meget fraværende, trist, mangler sexlyst, ikke vil tale om fremtiden, ikke foreslår noget, undgår kontakt med dig, og bruger mere tid på sig selv og vennerne frem for med dig.

Det er nogle typiske faresignaler, som du klart bør reagere på, hvis du ser dem over en længere periode. I et langt forhold er det nødvendigt at arbejde for kærligheden og holde tingene ved lige. Kvinder har mange følelsesmæssige behov, og hvis hun mangler omsorg eller nærvær, så reagerer hun ofte ved at trække sig. Husk dog samtidig på at kvinder er forskellige, og at din partner måske har sine egne måder at vise manglende interesse på.

Undgå at hun trækker sig

Kvinder trækker sig altså ofte, når de ikke er tilfredse i forholdet. Hvis du opdager, at din kæreste eller kone ikke længere har lyst til dig, så er det formentligt fordi hun allerede har trukket sig – både følelsesmæssigt og fysisk.

Det bør i høj grad undgås, hvis du har ambitioner om, at I skal have et succesfuldt forhold sammen. Men hvordan undgår man, at kvinden trækker sig? Det handler selvfølgelig om at mindske den følelsesmæssige afstand og identificere hvorfor kvinden fx ikke har lyst til sex og ikke er interesseret i ret mange fælles aktiviteter.

Se på årsagerne bag problemet

Årsagerne er ofte, at mænd og kvinder er forskellige. Derfor har vi også meget forskellige behov. Det er ikke usædvanligt, at en mand synes alt ellers går godt i forholdet, mens kvinden er meget skeptisk. Mænd har generelt færre behov i forholdet end kvinder. Hvis man har god sex, sjældent skændes, og generelt godt kan lide hinandens personligheder, så er det som regel nok for manden.

Omvendt vil kvinder gerne tale om ting, opleve nyt, føle sig værdsat hver dag, og undgå følelser af ensomhed. Det værste er ofte, når kvinden ikke taler ret meget om tingene. Det er nemmere, når man åbenlys skændes, for så er alt ude i det åbne. Det er svært, når kvinden er stille omkring problemerne – og det er det, du som mand bør reagere på.

Årsagerne til at kvinder ikke har lyst til sex i et forhold er altså ofte, at der er en distance rent følelsesmæssigt, og at kvinden har nogle emotionelle behov for at blive hørt og mærket. Nærvær og kommunikation er vigtigt, så mangel på disse kan nemt føre til problemer, som manden slet ikke har forudset.

Gør en indsats for at forstå hende

Som mand kan du typisk løse problemet – hvis ellers alt det fundamentale i forholdet er i orden – ved at gøre en større indsats.

Forsøg at forstå din kæreste/kone og arbejd mere for kærligheden. Det kan du gøre ved at udvikle dig selv og gøre noget – kom tættere på hinanden følelsesmæssigt. Lyt, tal og skab kontakt hver eneste dag. Sæt dig ind i hvad din partner har brug for i jeres forhold, og gør flere ting for at I begge kan være tilfredse. Når din partner ser, at du gør en indsats, er der langt større chance for, at hun åbner op – både følelsesmæssigt og fysisk. Det kan altså være løsningen på de problemer, som du mærker i forholdet. For eksempel at partneren har mistet sin lyst til dig. Det kan ofte løses.

Kommunikation er vigtigst

Det handler altså om god kommunikation. Uden tilstrækkelig kommunikation er ethvert forhold i problemer. Tal bedre sammen og gør det hver eneste dag. Vær opmærksom og sørg for at de vigtigste behov bliver mødt. Hvis I har det svært ved at kommunikere alene, så kan parterapi være en løsning. Her kan en parterapeut eller en sexolog nemlig stå klar med vejledning. Og det gør en kæmpe forskel.

No Comments

Post A Comment