Der er pumpestationer i alle Danmarks kommuner

Spildevand flyttes rundt af pumpestationer

Der er pumpestationer i alle Danmarks kommuner

Der er rigtig mange landet over, der dagligt bruger pumpestationer. Men der er nok alligevel mange, der slet ikke ved hvad pumpestationer er. Det skal man ikke være ked af, det er nemlig ikke noget, som særligt mange ved. Derfor kan du i dette skriv lære meget mere om, hvad en pumpestation er, og hvad de bruges til 

Hvad er pumpestationer?

Man bruger en pumpestation til at pumpe og fragte spildevand rundt i nogle rør lignende kloakrør. Her fragtes spildevandet så fra sted til sted for derefter at blive renset. Herefter vil nogle pumpestationer pumpe vandet gennem kloakrørene. Her vil rørene så have en lille hældning grundet den naturlige tyngdekraft. Det er der dog også en negativ ting ved. Rørene kan nemlig nemt komme til at ligge for dybt på del længere distancer. Af den årsag bliver rørene løftet og vandet skal så pumpes op i nogle andre rør, der er tættere på overfladen. 

Pumpestationer er noget, der ses i alle kommuner hele landet over. Især i Danmarks store byer som fx Aarhus og København, vil der være et stort antal af pumpestationer og tilhørende rør rundt omkring i byen. Og det er der en helt simpel forklaring til. Det skyldes blot, at jo større byen er og jo flere mennesker der bor, jo mere spildevand er der. Disse storbyer er ofte fyldt med en lang række boligprojekter og andre byggerier. Når håndværkerne eller lignende går igang med deres arbejde, er det vigtigt, at de ved hvor rørene er. På den måde kan de nemlig undgå at ødelægge et eller flere rør ved en fejl.

Flyt væsker med pumpestationer

Hvad er spildevand og hvor kommer det fra? 

Spildevand er det vand, der flyder rundt i kloakkerne, der er under os. Det er vand som tidligere er blevet brugt til noget andet i husholdninger, på arbejdspladsen eller noget helt tredje. Spildevandet kunne fx komme fra følgende steder:  

  • Husholdninger
  • Arbejdspladser
  • Offentlige steder

Først og fremmest kan spildevandet komme fra husholdninger i hele landet. Her bruger man nemlig vand til rigtig mange forskellige ting i løbet af dagen. Det kunne fx være i forbindelse med madlavningen eller oprydningen, hvor man bruger vand fra vandhanen, der så ryger i afløbet. Derudover kommer det også ofte fra arbejdspladser. Her har man også ofte køkkener, hvor der laves mad, kaffe og lignende. Til sidst kan det også komme fra offentlige steder, hvor det fx kunne komme fra offentlige toiletter eller lignende.

No Comments

Post A Comment