Få godt klima og udluftning i hjemmet og på kontoret

mosvægge giver bedre udluftning

Få godt klima og udluftning i hjemmet og på kontoret

Et kontor eller et hjem er et sted hvor man tilbringer en masse tid. Det er steder hvor man enten slapper af eller skal fokusere. Det er derfor vigtigt i begge henseender at det er steder hvor der er orden og hvor de er indrettet så de bedst muligt opfylder deres funktion. Hvis ikke disse rum er behagelige at befinde sig i kan det være meget hårdt og have påvirkning på en persons stressniveau

På kontoret

Når man befinder sig på kontoret, er det vigtigste at man kan koncentrere sig og at man kan fokusere på de opgaver man bliver sat for. Det er ikke et godt arbejdsmiljø hvis man skal kæmpe for at holde koncentrationen, og hvis man tager hjem med stress. Det er vigtigt at alle har plads til at være der. En anden vigtig faktor udluftning og kontorets klima. Et kontor der føles indelukkede og med dårlig udluftning kan føles klaustrofobisk. Der er flere muligheder til at løse udluftning og klima problemer på arbejdet.

 

Man kan eksempelvis:

  • Få installeret udluftning systemer
  • Planter og mosvægge
  • Regelmæssigt opfordre til gåture

 

mosvægge skaber et afslappende hjem

Hvis man øger mængden af planter eller direkte går ind og bygger mosvægge, vil man hurtigt kunne se en udvikling i arbejdernes produktivitet. Dette skyldes at mosvægge og planter udleder ilt og dermed lader luften virke mere friskt. Det kan lette hovedpinerne og give en bedre akustik.

En anden ting som man kan gøre for at forbedre klima og udluftning er at regelmæssigt opfordre sine ansatte til at de skal op og rører sig og gå en tur udenfor. Dette giver dem en bedre blodcirkulation og lader dem trække noget friskt luft.

I hjemmet

Det er lige så vel vigtigt at ens hjem er indrettet efter funktion. Denne gang er det ikke koncentration, men muligheden for at kunne slappe af og give slip der skal være i centrum. Det kan gøres på flere måder. Både med at male og skabe hyggerum, men man kan bruge samme tækning med planter og mosvægge, som ved kontoret. Dette skyldes at det at man kan trække friskt luft også påvirker ens evne til at kunne slappe af. Samme konsekvens ved dårligt klima er nemlig at det kan føles klaustrofobisk. Hvis man konstant befinder sig i et miljø, som føles klaustrofobisk og uden frisk udluftning kan man nemt udvikle en form for stress og uro. Det er derfor en god ide at overveje mulighederne

No Comments

Post A Comment