Guide til brugskunst

Brugskunst

Guide til brugskunst

Hvad er brugskunst?

BrugskunstSvaret på dette spørgsmål kan egentlig findes i selve ordet. Brugskunst er kunst, der er til for at blive brugt. Det er altså en kunstgenstand, der samtidig har en funktion, og kan bruges til noget. Brugskunst kan være med til at give ens bolig lidt ekstra kant og personlighed. Man kan bytte kedelige objekter ud med en kunstgenstand, der har samme funktion, og dermed tilføre nogle æstetiske elementer til sin bolig. Brugskunst er med til at tilføre liv til boligen, og gøre det til et hjem, hvor man har lyst til at bruge tid, fordi man er omgivet af smukke ting. De brugsmæssige kvalitetskrav, som genstandene også skal opfylde, sørger for at de bare står og pynter, men at de kan være behjælpelige med en eller anden given situation. Der findes rigtig mange forskellige former for brugskunst. For at give en forståelse for, hvor bredt et område, det kan strække sig over, er der her en liste med nogle populære former for brugskunst:

 • Vaser
 • Servietter
 • Glas
 • Bestik
 • Lys
 • Kurve

Nogle ville måske kategorisere brugskunst som værende nipsting, mens andre mener, at det er essentielle genstande at have i hjemmet. Det kan være med til at bakke op om en bestemt stemning eller stilmæssig retning, samtidig med at det kan fortælle en historie om de mennesker, der bor i hjemmet.

 

Hvor kan man købe brugskunst?

BrugskunstDer findes som sagt rigtig mange forskellige former for brugskunst, og ting som eksempelvis servietter, som egentlig hører ind under kategorien, kan jo købes i ethvert supermarked. Der findes dog butikker, både fysiske og online, der udelukkende sælger brugskunst, og hvor der er samlet en masse forskellige genstande inden for denne kategori. Ofte kan man finde billig brugskunst online. Her kan man nemt skabe sig et overblik, hvorimod det godt kan virke uoverskueligt, hvis man står i en reel butik. En anden mulighed er at finde det brugt. Man kan tit finde en masse brugskunst på loppemarkeder eller i genbrugsforretninger. Dette gør det også til noget helt unikt, da sandsynligheden for at andre i ens omgangskreds har en lignende genstand i deres hjem, er meget lille. Ved at købe tingene brugt, bringer man sjæl ind i sit hjem, hvilket giver huset personlighed, og får det til at virke mere indbydende.

Der findes mange forskellige former for stilarter inden for brugskunst. Derfor er det også perfekt som gaver. Man kan finde både klassisk og moderne brugskunst, derfor er det muligt at finde gaver til mange forskellige personligheder og hjem.

 

Inspiration

BrugskunstHvor finder man så inspiration til køb af brugskunst? Svaret er ret simpelt: overalt. Man kan finde inspiration ved:

 • Boligblade
 • Blogs
 • Sociale medier som Instagram og Pinteres
 • Loppemarkeder
 • Andre hjem
 • Online butikker
 • Møbelhuse

Det er kun fantasien der sætter grænser for, hvor man kan hente inspiration henne. Det er meget forskelligt, hvordan man bliver inspireret. Nogle har brug for at kunne se de forskellige muligheder fysisk og have mulighed for at røre ved dem, mens andre kan få en idé, ved at gå en lang tur i naturen.

No Comments

Post A Comment